Lübeck

0
Lübeck

Lübeck er en af de gamle Hansestæder og tæt knyttet til Danmark. Der kører stadig busser fra centrale steder i Danmark til den gamle købstad, hvor unge og mest ældre handler de tyske specialiteter til billige priser. Det er et godt stop på vejen ud eller på vejen hjem fra ferie.

Der går ikke lang tid fra I ankommer til Lübeck og til I står med en Wurst eller pringles i hånden og ser på de mange shopping muligheder. For i de sidste 40 år har Lübeck været byen med de mange busser og biler, der med masser af passagerer drog i store flokke på shopping.

Hvad kan jeg købe i Lübeck

Svaret er at du nok kan købe alt. Det var de berømte endages ture med bus, der virkelig satte den gamle Hansestad på kortet igen. For en dansk krone krone kunne du nemlig hoppe på bussen fra om morgenen og sætte kursen mod syd. Så var det med færge over Gedser – Rostock og opleve østtysk kultur eller Gedser – Warnemünde. Der var et utal af muligheder.

Shopping er der nok af i Lübeck

Banko på båden

Det gk hurtigt op for selskaberne, at størstedelen af de valfartende shoppere var den ældre generation. Så der blev hurtigt etableret banko hele vejen over. Så allerede inden man var landet kunne posen være fyldt med snaps, øl eller en hel and. Det var en fest for pensionisterne.

Hvad er der at se i Lübeck?

Udover at det er en charmerende by og et spændende torv, en lille kirke, så er det shoppngen der trækker det store læs. Du ser turister med indkøbsposer fyldt til randen med billig sprut, parfume, vin og slik. Det er lidt af et slaraffenland.