Leipzig

0
Leipzig

Leipzig er den største by – i den del af Tyskland der er i delstaten Sachsen. Det er udover en vigtig industri- og handelsby også en stor kulturby. Du finder Thomas-kirken med deres berømte drengekor og det store koncert- og operahus Gewandhaus.

De allerbedste aktiviteter og seværdigheder i Leipzig, som du kan læse om her byder på en diversitet og indhold. Det spænder fra det kulturelle til det æstetiske.

Du kommer ikke udenom at Leipzig er en by der sprudler af kultur og kunst. Det ligger tæt på Berlin. Så der er oplagt at tage videre på sin bilferie fra Berlin til Leipzig eller vice versa. Det er naturligvis både historien og de mange attraktioner der lokker både berlinere og danske turister hertil.

Monumenter i Leipzig

Folkeslagsmonumentet Völki som er opført til minde om den store Napoleon Bonapartes nederlag ved udkanten af  Leipzig i 1813. Det er særdeles populært internt i Tyskland eftersom der er tradition for ikke at kunne lide franskmænd. Derudover er det et praktisk sted med udsigt over hele byen.

Så er der Gewandhaus. I Gewandhausorkestrets hjem finder du en akustik, du aldrig vil glemme. Det er centrum for en masse klassiske koncerter.

I Thomaskirken var det Johann Sebastian Bach, som var kapelmester. Det er også hjemsted for en række smukke klassiske koncerter henover året og du kan før eller efter besøge Bachs jordiske rester.

Du oplever flotte kirker i Leipzig

Arkitektur i Leipzig

Du skal både opleve Nicolaikirken, der er Leipzigs – og en af Tysklands – mest berømte kirker. Under kommunismen i den kolde krig var det  her der blev afholdt frihedsdemonstrationer hver eneste mandag. Sluttelig skal du opleve det gamle rådhus. Den virkeligt smukke renæssancebygning var engang hele omdrejningspunktet for byens borgere og der er nu et indholdsrigt museum over byens liv og levned. Du kan læse mere om arkitektur i Tyskland her