Home Kultur Hvor finder du fester i Tyskland

Hvor finder du fester i Tyskland

0
Hvor finder du fester i Tyskland

Det er ikke uden grund at Tyskland altid scorer højt på livskvalitet. For der bliver festet igennem i Tyskland. Det er en del af deres kultur. I de koldeste måneder af året startes der op med karnevaller og slutter med forårsfester. Så kommer sommeren og der lades op til efterårets og vinterens fester.

Efter det årlige fastelavn og karneval så kommer der Starkbierfest. Det er stærkt på alle fronter – både når det kommer til alkoholdprocenten og kalorieindholdet. Der bliver hældt op med generøsitet og det har bund og grund i at festen kommer efter fasten (Fastelavn).

Mini Oktoberfest München

Det var munke fra Paludaner ordenen der stod for brygningen og der blev ikke sparet på noget. Det blev kaldt flydende brød. I forlængelse af deres tradition blev Paludaner bryggeriet grundlagt. Det var allerede i 1634 og de har lige siden brygget stabilt.

Den store fest åbnes med Starkbierprobe. Det er ret underholdende hvis man kan tysk eftersom det starter med en såkaldt roasting. Det vil sige at den lokale ”fasteprædikant” serverer diverse – eller de værste – spydigheder mod de ditto lokale politikere. Det hele holdes i slutningen af februar og frem til midten af marts.

Fra München til Eisenach

Her siger de lokale siger au revoir eller bare farvel til vinter – og det er med en kæmpefest hvor alle er indbudt.

Så er du ikke blevet træt af Starkbier så er det bare videre til næste fest. Det hele markeres og startes op med et kæmpe optog. Her er der flere kilometer med hesteforspand, udsmykkede vogne, cirkus og fanfarer. Det kører langs veje er er pyntet med blomster af farvet crepepapir. Det hele afsluttes med festfyrværkeri.

Clubstemning i Hamborg.

I Hamburgs Laeiszhalle bliver der spillet op med Beethoven og Brahms. Det kører hele dagen og der kommer tilskuere til og fra. Derefter og som aftenen falder på og mørket sænker sig får det hele en drejning. Nu er det club og rytmer. Det klassiske liver skifter ud til fordel for et repertoire hen a la Jamie Wong og det kendte tyske Pantha du Prince.