Berlin

0
Berlin

En tur til Berlin er en rejse ind i verdenshistorien. Det er 2. verdenskrig, den kolde krig, det er arkitektur og det på mange måder en dannelsesrejse. For uanset om du kender historien, så vil du på din tur blive beriget og finde ud af hvilket utroligt fodaftryk der er sat i Tysklands gamle og nye hovedstad.

Parlamentet i Berlin er lavet af glas. Det er symbol på gennemsigtighed og transparens. Alle processer skal være synlige og tilgængelige for landets borgere. Det er ikke svært at tænke sig til at i Tysklands hovedstad og i det politiske systemskal der være åbenhed efter to verdenskrige og en kold krig. Det er et symbol på samling af et splittet Tyskland symboliseret ved en splittet hovedstad.

Seværdigheder i Berlin

Hvis du opleve alle seværdigheder i Berlin skal du enten være der et år eller på mange ture. For at se på de mange muligheder for at rejse til Berlin kan du se her. Det er dejligt med en storby, hvor du kan rejse hen igen og igen og opleve noget nyt. Dernæst behøver du blot at rejse med metroen for bare at få et dybt indblik i den underliggende kultur. For Berlin ER et stort billede på den kolde krig og et jerntæppe, der blev trukket gennem Europa.

Berlin Subway eller metro er en rejse i tid og sted.

Checkpoint Charlie

Selv krydsfeltet for opdelingen af Berlin er Checkpoint Charlie. Fra Syd og mod nord strækker Berlin sig med udkig til historien.

Berlin er fyldt med historie, mindesmærker, kultur, festivaler, museer, koncerthuse og en masse underholdende attraktioner. Hvis du ikke har været i Berlin før, så skal du i al fald opleve disse seværdigheder:

  • Brandenburger Tor og turen ned af Unter den Linden
  • TV tårnet og Berlin Alexander Platz
  • Rigsdagen – og den smukke udsigt fra toppen
  • BerlinMuren og det flotte museum lige ved checkpoint Charlie.
  • Eastside Gallery – som er en del af ”muren” med kunst.
  • Koncerthuset og operaen Statsoper Unter den Linden
  • Teatret Berliner Ensemble

Det hele ligger ret tæt i Berlin understøttet af en god infrastruktur, som gør det nemt at komme rundt.

Kender du Berlins bydele

Det er også oplagt at komme rundt i de mange bydele. Det er nemlig sådan at Berlin ikke har et oplagt centrum, men mange forskellige. Det er som i Københavns brokvarterer – hvert sted sin charme og stemning.

Du kommer ikke udenom at Besøge Mitte. Her er de bedste – og dyreste cafeer og restauranter. Der er også de populæreste museer og et hav af flotte bygninger. Det er også her du finder Brandenburger Tor.

Så er der Prenzlauer Berg. Her finder du kontrasten til Mitte. Det er fredfyldt og det er masser af specialbutikker og grønne områder. Har du børn er det oplagt at bo her.

Skal du shoppe, så er det Kurfürstendamm i bydelen Charlottenburg.Her finder du de store gallerier og dyreste butikker. Det er vintage og højeste mode – side om side.

Hvis du er det hippe og kantede og masser af stemning så er området omkring Kreuzberg helt utroligt. Her finder du kunstnere, aktivister, ungdom og anarki i et miljø fyldt med kunst, iværksætteri og nye spændende restauranter. (link til rejsetips)

Skal du opleve Østeuropæisk stemning, så er Friedrichshain stedet. Du finder beton og boulevarder tæt op af Berlin Alexander Platz. Her kan du også se East side Gallery.