Home Destinationer München

München

0
München

München er en af de største byer i Tyskland og er hovedstad i den tyske delstat Bayern. Den byder på Oktoberfest, arkitektoniske perler og kæmpe sportsbegivenheder. Der er en kæmpe industri og så er byens stolthed deres fodboldhold, der ikke bare er de største i Tyskland, men et af de allerstørste i verden.

Tæt ved Alperne og med udkig op mod himlens tag ligger München. Vi er i det sydlige Tyskland og her er oplevelser for familien, som de rejselystne singler og par. Skal du holde en anderledes og charmerende storby, så er München absolut et af de bedste bud i Tyskland. Her møder du det moderne og charmerende byliv. Her er befolkningen lidt mere hjertevarm og altid hjælpsomme.

SONY DSC

München seværdigheder

Allerførst er det store naturoplevelser. Med beliggenheden tæt op af Alperne er der oplagt med lange gå og cykelture i det let kuperede terræn. Derudover er der i den gamle del af byen omkring Marienplatz masser af muligheder for at komme rundt med sporvogn og opleve storslået arkitektur. Stop ved Viktualienmarkt, det er her de lokale køber deres kaffe og nyder en croissant eller om aftenen tager en weissbier – eller to.

Oktoberfestival i München

Er der et billede der går lige på nethinden er det oktoberfest i München. Her er der dækket op til en ret – og det er øl i litermål. Det er en folkefest og noget af en farverig begivenhed for børn – og lidt overraskende også børn. Det er absolut en af Münchens – og Tysklands – største begivenheder. Der er naturligvis også mad. Det er typisk lokale retter som würst og kartoffelsalat. Den tyske kartoffelsalat kan godt være mere sur i det end den friske danske. Du kan læse mere om alt fra gourmet til bratwurst i Tyskland her.(link til rejsetips mad)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fodbold i absolut verdensklasse

Bayern München og Franz Beckenbauer og et moderne Stadion. Det er nogle af de ingredienser, der venter forventningsfyldte fodboldglade turister fra hele verden. Med over 80.000 siddepladser – der ofte er mere end spækket -kaster byens fodboldhold glans over Tyskland og byen. Det er især Champions League, hvor Bayern mere end en gang er gået hele vejen, som gør München til en by som folk valfarter til.

Surfing center

Som det sidste skal der også være plads til andre end de fodboldelskende. Ved floden Eisbach, er der talentfulde tyskere, der kaster sig i bølgerne og surfer. Der er ofte vind og høje bølger og et dejligt miljø for de friluftselskende. Er du til surfing kan du læse mere her.