Home Rejse blog Tosomhed i romantiske Tyskland

Tosomhed i romantiske Tyskland

0
Tosomhed i romantiske Tyskland

Tag en bustur ned gennem Tyskland sammen og find eller genfind roen. For Tyskland byder på andet end fodbold og øl. Det er et utroligt smukt land med søer og bjerge der i sin enkelthed understreger det romantiske. Her er det oplagt med en kærestetur for det nyforelskede par. Det er lige så oplagt til forældre, der lige har brug for at puste nyt liv i parforholdet.

Hvad med at slippe taget – på det hele undtagen hinanden. Trænger I til fred og ro og en tur i skoven eller ved stranden ikke er nok. Så læs videre og lad jer inspirere sammen eller hver for sog. Det kan være det kan være en gave, en overraskelse eller noget helt tredie. For ethvert parforhold er lige som et skab. Det skal passes og plejes, holdes ved lige og ryddes op i. Men det kræver en aktiv indsats.

Berlin fra oven

En tur til Hamborg

Så hvorfor ikke tage en til til Hamborg. Her er det let at komme til med bil, fly, tog eller bus. Selv en cykel ville kunne klare turen. Men så skulle det nok være en el-cykel. Der er nemlig altid medvind. I Hamborg kan det unge par finde sjov i havnemiljøet med de hippe kaffebarer og lækre restauranter. Det er den nye bydel, der skyder frem. Her er en lækker blanding af gamle stemningsfyldte huse og nybyggeri. Der er Reperbahn, hvor det farverige og livlige miljø er præget af ungdommens trang til eksperimentere. Her er både til gården og gaden. Det nytænkende café miljø, punkere og polske prostituerede. Her er der gang i den fra morgen til sen aften. For de ældre er der masser af kulturelle oplevelser, museer og parker, hvor alt er indenfor rækkevidde. Tag på sejltur på eller gå på shoppetur langs de lækre butikker i den gamle mondæne bydel.

Betagende Berlin

Der er vel intet der rigtigt matcher Berlin. Det er byen der hele tiden fornyer sig selv, samtidig med at den aldrig forandrer sig. Tynget af historien er Berlin for altid symbol og splittelse og samling, sammenbrud og genforening. Således en kæmpe inspiration til alle par uanset alder. Her er der naturligvis det historiske aspekt. Berlin under 2. verdenskrig og efterfulgt af den den kolde krig og det delte Berlin. Især sidstnævnte udmærker sig ved at være en kæmpe integreret del af byen. Checkpoint Charlie og derfra mod syd og nord strækker den gamle mur sig. Her kan I gå på opdagelse i murens – eller Die Mauer – historie fra 1961 og frem til 1989. Den i DDR såkaldte Antifaschistischer Schutzwall, eller på dansk “den antifascistiske mur”, og i Vest-Tyskland Der Schandmauer, eller på dansk “Skammens mur” var lavet i beton og afspærret med elektrisk hegn og pigtråd. Den kan følges 41 kilometer, men så langt behøver I ikke at gå. Museet lige ved Checpoint Charlie viser hele historien om de fire stormagter – Sovjetunionen, Storbritannien, Frankrig og USA – der først deler Berlin op i fire områder.

Morgenmad Berlin

I skal tidligt op hvis I skal have noget ud af det. Så er det godt, at der er masser af gode steder til at starte dagen sammen på en god måde. Der er nemlig en masse gode morgenmad steder overalt i Berlin. Det koster endda nærmest ingen penge. En kaffe koster 2 euro og der er de mest eksotiske steder. Det er Sphere med udsigt over hele Berlin. Det er oppe i TV-tårnet med en fabelagtig hyggelig atmosfære – især for 2. Så er der Hasty Pastry og Die Stülle som er godt anmeldt på Tripadvisor. Zeit für brot og Factory girl får ofte god kritik. Men se også selv efter når I alligevel går rundt i byen. Det er tit de steder man selv finder som er de bedste. Især fordi I oplever både betjening og stemning på en helt anden måde, når I bare går forbi. Men også fordi en tur for to handler om at opleve og opdage hinanden i nye omgivelser.

Ny rejse – ude godt og hjemme bedst

Under Covid-19 er det blevet in at blive hjemme. Staycation er blevet en trend. Så find gode ideer til oplevelser for 2 i Danmark her. Så kan I lade jer inspirere af de mange muligheder der kommer når tiden bliver inde til ture til udlandet igen. Der er ingen tvivl at mange par gerne vil af sted og se verden sammen. Så nu er det kun tålmodighed og håb for at der kommer en vaccine mod Corona.