Home Blog

Oplev skjulte perler i Tyskland i sommer

Man falder lynhurtigt i en turistfælde, der gør at man ikke kommer til at opleve noget nyt, eller spændende. Dette gælder især for kendte og kære destinationer, som for eksempel Tyskland. Der er stadig masser af skjulte perler at opleve i Tyskland. Her får du gode tips om, hvordan du kan opleve dem i sommer.  

Tag på roadtrip gennem Tyskland 

Tyskland er et stort land, men det ligger stadig så dejligt tæt på Danmark, at man kan køre over grænsen, og starte rejsen allerede hjemmefra. Rejsen begynder i det sekund man lukker bildørene, og trykker på gassen. Når man rejser på en lidt anderledes måde, end det man er vandt til, så opdager man måske også nogle helt nye ting. Fordelen ved at rejse i bil, er for eksempel, at man bliver meget fleksibel. Det er nemt at stoppe bilen for at se på noget langs vejen, eller tage en anden vej, end det man først havde tænkt. Bilen gør, at man har mulighed for at være lidt mere spontan, end det man kan med andre transportmidler.  

Hvis du gerne vil komme lidt hurtigere frem og begynde opdagelsesfærden, kan du finde en oversigt over lufthavne i Tyskland, så du kan komme tættest på der du skal. 

Hvor ligger de skjulte perler?  

Så hvad skal man opdage, når man begiver sig gennem Tyskland på opdagelsesrejse? En af de steder der er forholdsvis ukendt for mange, men absolut værd at opleve, er halvøen Fischland-Darß-Zingst. Her er der smukke sandstrande, spa-hoteller og kulturoplevelser. I hovedbyen Zingst, kan du også finde gode shoppingmuligheder og gourmetrestauranter. Naturen er alligevel halvøens deciderede hovedattraktion. Der er nemlig, helt usædvanligt smuk og på alle måder værd at opleve. Man kan komme til halvøen med Færge fra Gedser, eller man kan køre fra Rostock.  

Der er gode cykelmuligheder på halvøen, så det er en god ide at tage sin cykel med, eller leje cykler, hvis man vil opleve halvøen, på den bedste mulige måde. Perler som Fischland-Darß-Zingst, er noget af det, der gør at der stadig er masser af nyt at opleve i Tyskland. Det kan være et velkomment afbræk fra dit urbane liv, eller det kan være et lille spa- og wellnessspot, inden man tager videre til Hamborg og Berlin, for en lidt anden form for opdagelsesfærd.  

Der findes jo også stadig skjulte hot spots i storbyerne, og der dukker op nye oplevelser, hele tiden. Man skal ikke undervurdere, hvor meget man kan opleve i Tyskland i sommer. Tag bilen fat, hop på et tog eller et fly og begynd dit eventyr.  

Tosomhed i romantiske Tyskland

Tag en bustur ned gennem Tyskland sammen og find eller genfind roen. For Tyskland byder på andet end fodbold og øl. Det er et utroligt smukt land med søer og bjerge der i sin enkelthed understreger det romantiske. Her er det oplagt med en kærestetur for det nyforelskede par. Det er lige så oplagt til forældre, der lige har brug for at puste nyt liv i parforholdet.

Hvad med at slippe taget – på det hele undtagen hinanden. Trænger I til fred og ro og en tur i skoven eller ved stranden ikke er nok. Så læs videre og lad jer inspirere sammen eller hver for sog. Det kan være det kan være en gave, en overraskelse eller noget helt tredie. For ethvert parforhold er lige som et skab. Det skal passes og plejes, holdes ved lige og ryddes op i. Men det kræver en aktiv indsats.

Berlin fra oven

En tur til Hamborg

Så hvorfor ikke tage en til til Hamborg. Her er det let at komme til med bil, fly, tog eller bus. Selv en cykel ville kunne klare turen. Men så skulle det nok være en el-cykel. Der er nemlig altid medvind. I Hamborg kan det unge par finde sjov i havnemiljøet med de hippe kaffebarer og lækre restauranter. Det er den nye bydel, der skyder frem. Her er en lækker blanding af gamle stemningsfyldte huse og nybyggeri. Der er Reperbahn, hvor det farverige og livlige miljø er præget af ungdommens trang til eksperimentere. Her er både til gården og gaden. Det nytænkende café miljø, punkere og polske prostituerede. Her er der gang i den fra morgen til sen aften. For de ældre er der masser af kulturelle oplevelser, museer og parker, hvor alt er indenfor rækkevidde. Tag på sejltur på eller gå på shoppetur langs de lækre butikker i den gamle mondæne bydel.

Betagende Berlin

Der er vel intet der rigtigt matcher Berlin. Det er byen der hele tiden fornyer sig selv, samtidig med at den aldrig forandrer sig. Tynget af historien er Berlin for altid symbol og splittelse og samling, sammenbrud og genforening. Således en kæmpe inspiration til alle par uanset alder. Her er der naturligvis det historiske aspekt. Berlin under 2. verdenskrig og efterfulgt af den den kolde krig og det delte Berlin. Især sidstnævnte udmærker sig ved at være en kæmpe integreret del af byen. Checkpoint Charlie og derfra mod syd og nord strækker den gamle mur sig. Her kan I gå på opdagelse i murens – eller Die Mauer – historie fra 1961 og frem til 1989. Den i DDR såkaldte Antifaschistischer Schutzwall, eller på dansk “den antifascistiske mur”, og i Vest-Tyskland Der Schandmauer, eller på dansk “Skammens mur” var lavet i beton og afspærret med elektrisk hegn og pigtråd. Den kan følges 41 kilometer, men så langt behøver I ikke at gå. Museet lige ved Checpoint Charlie viser hele historien om de fire stormagter – Sovjetunionen, Storbritannien, Frankrig og USA – der først deler Berlin op i fire områder.

Morgenmad Berlin

I skal tidligt op hvis I skal have noget ud af det. Så er det godt, at der er masser af gode steder til at starte dagen sammen på en god måde. Der er nemlig en masse gode morgenmad steder overalt i Berlin. Det koster endda nærmest ingen penge. En kaffe koster 2 euro og der er de mest eksotiske steder. Det er Sphere med udsigt over hele Berlin. Det er oppe i TV-tårnet med en fabelagtig hyggelig atmosfære – især for 2. Så er der Hasty Pastry og Die Stülle som er godt anmeldt på Tripadvisor. Zeit für brot og Factory girl får ofte god kritik. Men se også selv efter når I alligevel går rundt i byen. Det er tit de steder man selv finder som er de bedste. Især fordi I oplever både betjening og stemning på en helt anden måde, når I bare går forbi. Men også fordi en tur for to handler om at opleve og opdage hinanden i nye omgivelser.

Ny rejse – ude godt og hjemme bedst

Under Covid-19 er det blevet in at blive hjemme. Staycation er blevet en trend. Så find gode ideer til oplevelser for 2 i Danmark her. Så kan I lade jer inspirere af de mange muligheder der kommer når tiden bliver inde til ture til udlandet igen. Der er ingen tvivl at mange par gerne vil af sted og se verden sammen. Så nu er det kun tålmodighed og håb for at der kommer en vaccine mod Corona.

En tur over grænsen

Efter Covid19 eller Corona krisen er der endelig lukket lidt op for Danmarks grænser. Det har fået det danske folk op af havestolen og ud i bilen. Nu kan du igen handle ved Fleggaard lige over grænsen. Men hvis du alligevel skal køre til Tyskland kan du lige så godt gøre det med manér.

Du behøver ikke en gang din valutaomregner når du skal fylde bilen til bristepunktet med billige tyske varer. Dåsecolaer og dåseøl, vin og vanvittige slagtilbud. Der er mange penge at spare hvis du skal holde en stor fest eller bare har en god kælder med masser af plads.

Klar-parat…… SHOP AAAAAMOK

Sightseeing og shopping i Tyskland

Men når nu I alligevel skal fylde bilen, så kan I da lige så godt slå to fluer med et smæk og handle ind på vejen hjem. Så kan udturen forlænges med et par dage og nydes i de omkringliggende byer. Det er byer der er spændende fordi hele området engang var dansk og den danske kultur på mange måder slår igennem. Hele området hedder Slesvig-Holsten og har en masse grænsebyer Danmark Tyskland imellem. Her er Flensborg og Kiel hvor det er helt oplagt at se håndbold, nyde fjorden og de mange spændende cafeer. Der er masser af ældre flotte bygninger og små grønne områder. I kan køre videre til Neumúnster og så er der ikke langt til Hamborg. Her er der kultur og underholdning til de første 30 ture.

Kanalområdet og havnen i Hamborg minder meget om København

Turen går til Hamborg

En shoppingtur til Tyskland kan hurtigt blive til meget mere. Hvis bilen kan klare turen og I er indstillet på en masse spændende oplevelser. For både turen til Hamborg og turen tilbage kan fyldes med indhold. Lige fra sport og kultur til kulinariske oplevelser med smuk udsigt. Prøv de mange kaffebarer ved havnen. Der er især et – med danske øjne – gigantisk sted, hvor kaffen bliver ristet og malet og serveret med alverdens lækkerier. Der er miniatureland – hvor du kommer rundt i hele verden på ingen tid. Det er meget gennemført og flot. Så er der chokolademuseum og to flotte søer. Vent dog med at købe dig fattig. I skal jo tilbage over grænsen og handle stort ind.

Shopping på tilbagevejen

Skal der handles øl, vin, spiritus, sodavand, dagligvarer og slik – så er grænsehandel bare billigere. Der er masser af kæder hvor af Fleggaard er den mest kendte. Det kan godt betale sig at tjekke prisen ud hos konkurrenterne. Får selvom du sparer penge -så kan du spare endnu mere med et kritisk blik.

Det er dog ikke kun de klassiske tysklandsvarer hvor man kan spare penge ved storindkøb. Det er faktisk det kæden i Danmark – Normal – lever af. At opvasketabs og vaskepulver, rengøringsmidler og engangsservice også er utroligt billigt. Du kan også købe hunde-, katte- og hestefoder.

Husk at nyde både sigthseeing OG shopping. Der er ingen hastværk – det løber ingen vegne. Der er altid en tur mere. Tyskland bliver vi aldrig trætte af.