Home Rejse blog Mandetur i München – oktoberfestival

Mandetur i München – oktoberfestival

0
Mandetur i München – oktoberfestival
En fejring af øllet

Der er mange herreloger og mandeklubber, der har oktober som rejsemåned. For oktoberfesten er en af de  helt store oplevelser hvis du er til øl og hornmusik. Her bliver du en del af en kæmpe kulisse af fest og grønne farver. For tyskerne kan både synge, drikke og feste igennem.

Oktoberfesten daterer sig helt tilbage til 1810 i forbindelse med at kronprins Ludwig og prinsesse Therese skulle giftes. En del af arrangementet var et kæmpe hestevæddeløb omkring Münchens bymure. Det løb af stabelen d. 17. oktober 1810. Hvilket var til så stor glæde for byens borgere, at det blev besluttet at succesen var værd at gentage. Således var grundstenen til den første oktoberfest lagt og en tradition var skabt.

Medens vi venter på øl

Skabt i de olympiske leges ånd

Kronprins Ludwig havde en stor interesse for det gamle Grækenland – og i særdeleshed de olympiske lege. Derfor var festens tema en hyldest. Men hvor det var vinen og Dionysos, som blev dyrket i den græske mytologi, så var det øllet som blev dyrket i den tyske. Derfor blev hurtigt til et overdådigt drikkeri i store literkrus. Højere, hurtigere stærkere blev også et motto for ølkrus og fadbamser.

Oktoberfesten har ingen alder – kun en fejring af livet

Som skabt for mandeklubber

Derfor valfarter især mænd med hang til store fyldte krus i München. Her sidder mænd i grønt og drikker øl på rad og række, mens kvinder i nedringede kjoler vimser rundt med 1 og 2 liters krus. Hvis det er noget for jeres mandeklub eller loge kan I læse mere her.

Det er på mange måder tilbage til gamle dage. Det er ikke en fest for feminister, men et er da godt at den midaldrende hvide mand kan blomstre lidt op som efteråret bliver til vinter. Du kan læse meget mere om München her.