Home Rejse blog Lækker gourmet over grænsen

Lækker gourmet over grænsen

0
Lækker gourmet over grænsen

Hvis du elsker gourmet mad og samtidig gerne vil ud og rejse. Så behøver du ikke tage langt væk. Bare en køretur på et par timer kan give dig oplevelser for livet når det kommer til det kulinariske. Så trænger du til at komme lidt væk fra dagligdagen og blive mæt på den lette og lækre måde. Så er det bare om at sætte sig bag rattet med eller uden familie og lade dig forkæle i Nordtyskland.

De tyske kokke lokker gastronomi i verdensklasse. Du skal faktisk bare over grænsen og ind i Schleswig-Holstein. Her bliver der afholdt gourmetfestivaller hvor du kan opleve mad fra øverste hylde i Tyskland. I foråret bliver der hvert år disket op med en masse restauranter og kuropholdssteder, der både reklamerer og konkurrerer. Det er typisk kokke fra nabolandene Danmark, Østrig, Schweitz og naturligvis Tyskland selv. Det er helt klart et besøg værd, hvis du vil opleve mad i Tyskland fra øverste hylde.

Den bedste weekendtur går til

En weekendtur til det idylliske “Meierei Dirk Luther” er et af de bedste steder – både til mad og oplevelser. I dagtimerne tager du til Glücksburg – eller Lykkeborg, som byen hedder lidt frit oversat. Glücksburg Slot har  en stor og væsentlig rolle i Danmarkshistorien.

I fem generationer var det sæde for de Glücksburgske hertuger. Her kommer de danske tronarvinger fra. Det var nemlig således at Frederik d. 7. ikke fik børn og da han døde blev det Christian af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Lyksborg, der blev til Christian d. 9. Derefter går der en lige linje helt til Dronning Margrethe. Her er hver dag en dag med gourmet mad.

Lækker lam a la Grænseland
Lam og rosmarin anrettet æstetisk

En royal tur med familien

Det er samtidig kongefamiliens residens dele af sommeren. Det ligger helt omgivet af vand og det appellerer til lange gåture, så I rigtigt kan samle appetit. På tripadvisor kan du læse meget mere om de muligheder du finder her. Du kan også se at de gode anmeldelser står i kø. Derudover kan du sammen med resten af familien opleve svømmehallen i Fördeland-Therme, hvor der er udendørs havvandsbassin og et spændende oplevelsesbassin og en naturligvis den obligatoriske familierutsjebane. Bagefter kan turen gå til Lübeck som du kan læse mere om her.