Hamborg

0
Hamborg

Hamborg er Tysklands næststørste by og så er det den ottende største by i Europa. Det er med andre ord en vaskeægte storby med alt hvad det medfører af spændende byliv. Kultur, gourmet og museer blander sig med charmerende bydele. Her er det nye havneområde virkelig charmerende og står i kontrast til det ældre og mere rå Reeperbahn.

Der er ikke langt fra Danmark til Hamborg. Det er en køretur på et par timer fra grænsen eller bare fly eller tog. Det er nemt og bekvemt. Det er heller ikke særligt dyrt, hvis du vælger at bo på airbnb. Her kan du finde værelser til alt mellem 150-400 pr. nat og beliggenheden er virkelig god. Hvis du er mere til hoteller er der en række kæder, som ligger virkelig centralt og som også er ret billige. Du kan læse mere her.

I Hamborg keder man sig ikke. Der er underholdning fra morgen til aften – og natten med

Seværdigheder i Hamborg

Der er nok at se på i Hamborg. Det er ikke uden grund at Hamborg bliver kaldt Das Neues Berlin. For det vrimler med seværdigheder og ikke mindst en formidabel atmosfære. Udover at det – på samme måde som Berlin – er billigt og nemt at komme derned, så kan du opleve en enorm diversitet og forskelligartethed, som du går fra bydel til bydel. Det er lidt som brokvarterene i København – hver har sin charme unikke charme. Dette er bare i kæmpeformat. Her er både noget for børnefamilien og ikke mindst bare for dem som vil opleve byen som par eller alene. Hamborg egner sig til en forlænget weekend – væk fra dagligdagens trommerum.

Turen går til Hamborg

Du løber ikke tør for ture til denne skønne by. Så du kan godt booke dig ind hos SAS eller bare tage den helt store bil i brug. Hvis der både skal være plads til familie OG shopping.

For på Jungerfernstieg finder du en uendelig boulevard af shopping muligheder. Du kan også gå mellem de tre store veje på Jungfernstieg, Neuer Wall og Fuhlentwiete. Her møder du de store kendte og ikke mindst elskede modehuse som Louis Vuitton, Armani, Chanell og de nyere Tom Ford, Liu Jo og mange flere.

Hvis du trænger til et pusterum kan du stoppe ved Alster-Pavillon og se udover Hamborgs Alster-søer. Om vinteren kan du her finde julemarked og nyde brandvarm Glühwein. Tag videre op i Schanzenviertel-kvarteret. Her er det mere hippe vintage og second hand. Der er cafeer på raderrække og hvis du er til det nyeste tøj og design kan du finde de helt store – og for danskere lidt ukendte – japanske designere som Comme des Garçons og Yohji Yamamoto. Der er også keramik og solbriller i bedste street art design.

Kunst i Hamburg

Når du er blevet træt i benene og hvilet dig på den lokale café kan du have lyst til andet end shopping. Skal du tankes op i hovedet kan du vende dig mod Kunsthalle Hamburg. Her kan du i weekenderne gå efter særudstillinger, hvor du kan få lidt pust fra Danmark. Her har nemlig været samlinger fra Ordrupgaard og Emil Noldes liv. Derudover har der været Rembrandt og en masse andre internationale kunstnere. Et godt tip er at besøge restauranten ”The Cube”. Her får du det flotteste vue over Alster-søen fra de enorme panoramavinduer.

En tur på Alstersøen

Trænger du til at komme væk fra det hele og bare vil have fred og ro. Så kan du med held tage en budtur på Alstersøen. Du kan også bare gå rundt i de grønne arealer der omgiver søen. Der er faktisk to søer i forlængelse. Undervejs er der – lidt dyre – cafeer og hold øje med en blå moske.

Fest og glade dage på Reeperbahn

Du kommer ikke udenom, at opleve Hamborg by night. For en del af byen og oplevlsen er naturligvis Reeperbahn og hele St. Pauli distriktet der med sine festlige farver og larm, byder dig velkommen. Du finder alt fra dragqueens til prostituerede og naturligvis stripklubber en masse. Derudover er bydelen også kendt for andet som upcoming kunstnere og det er ikke tilfældigt at det er her The Beatles startede deres imponerende karriere. Der er også drinks og billige dürums eller den klassiske curry würst. Du kan læse mere om fest i Tyskland her.