Home Rejse blog En tur over grænsen

En tur over grænsen

0
En tur over grænsen

Efter Covid19 eller Corona krisen er der endelig lukket lidt op for Danmarks grænser. Det har fået det danske folk op af havestolen og ud i bilen. Nu kan du igen handle ved Fleggaard lige over grænsen. Men hvis du alligevel skal køre til Tyskland kan du lige så godt gøre det med manér.

Du behøver ikke en gang din valutaomregner når du skal fylde bilen til bristepunktet med billige tyske varer. Dåsecolaer og dåseøl, vin og vanvittige slagtilbud. Der er mange penge at spare hvis du skal holde en stor fest eller bare har en god kælder med masser af plads.

Klar-parat…… SHOP AAAAAMOK

Sightseeing og shopping i Tyskland

Men når nu I alligevel skal fylde bilen, så kan I da lige så godt slå to fluer med et smæk og handle ind på vejen hjem. Så kan udturen forlænges med et par dage og nydes i de omkringliggende byer. Det er byer der er spændende fordi hele området engang var dansk og den danske kultur på mange måder slår igennem. Hele området hedder Slesvig-Holsten og har en masse grænsebyer Danmark Tyskland imellem. Her er Flensborg og Kiel hvor det er helt oplagt at se håndbold, nyde fjorden og de mange spændende cafeer. Der er masser af ældre flotte bygninger og små grønne områder. I kan køre videre til Neumúnster og så er der ikke langt til Hamborg. Her er der kultur og underholdning til de første 30 ture.

Kanalområdet og havnen i Hamborg minder meget om København

Turen går til Hamborg

En shoppingtur til Tyskland kan hurtigt blive til meget mere. Hvis bilen kan klare turen og I er indstillet på en masse spændende oplevelser. For både turen til Hamborg og turen tilbage kan fyldes med indhold. Lige fra sport og kultur til kulinariske oplevelser med smuk udsigt. Prøv de mange kaffebarer ved havnen. Der er især et – med danske øjne – gigantisk sted, hvor kaffen bliver ristet og malet og serveret med alverdens lækkerier. Der er miniatureland – hvor du kommer rundt i hele verden på ingen tid. Det er meget gennemført og flot. Så er der chokolademuseum og to flotte søer. Vent dog med at købe dig fattig. I skal jo tilbage over grænsen og handle stort ind.

Shopping på tilbagevejen

Skal der handles øl, vin, spiritus, sodavand, dagligvarer og slik – så er grænsehandel bare billigere. Der er masser af kæder hvor af Fleggaard er den mest kendte. Det kan godt betale sig at tjekke prisen ud hos konkurrenterne. Får selvom du sparer penge -så kan du spare endnu mere med et kritisk blik.

Det er dog ikke kun de klassiske tysklandsvarer hvor man kan spare penge ved storindkøb. Det er faktisk det kæden i Danmark – Normal – lever af. At opvasketabs og vaskepulver, rengøringsmidler og engangsservice også er utroligt billigt. Du kan også købe hunde-, katte- og hestefoder.

Husk at nyde både sigthseeing OG shopping. Der er ingen hastværk – det løber ingen vegne. Der er altid en tur mere. Tyskland bliver vi aldrig trætte af.