Home Kultur Den tyske fodboldkultur

Den tyske fodboldkultur

0
Den tyske fodboldkultur
Fodboldfeber i Tyskland

Den tyske fodboldkultur er unik og helt klart et besøg værd. For uanset hvilken by eller hvilket område du besøger, så vil der være en stolthed om byens hold, som du ellers kun ser hos de mest inkarnerede FCK, FCM og Brøndbyfans. Det er noget alle følger med i – ung som gammel.

Når der bliver spillet hjemmekamp på Signal duna Park med Borussia Dortmund i hovedrollen vil du se unge og ældre valfarte. Det er deres Mekka og med bannere og flag farver de stadion sort og gult. Med et gennemsnit på 80.000 pr. kamp er det et farveinferno og et støjhelvede der kan virke som en mur for det gæstende hold.

Sydtribunen – der Gelbe Wand

Men ser du mod syd vil du opdage at FCKs og Brøndbys mest hardcore fans er vand ved siden af fansene her. Her taler vi fodbold der er givet fra far til søn. Det ligger i generne. Det er sæsonkort, der er givet videre gennem generationer. Der bliver givet omkring 10 til 20 nye kort om året. Det er således nærmest umuligt at få. Især med tanke på at der er 10.000 på venteliste. Fodbold er stort i hele Tyskland og Dortmund er ingen undtagelse. Her kommer man KUN i sort og gul. Danske Daniel Jensen var på stadion som spiller i 2011 og udtalte ”at når man en gang har stået på det stadion, så glemmer man det aldrig igen”

Allianz Arena - for fuld musik
Allianz Arena – for fuld musik

Fodbold er gud i Tyskland

DfB – som er det tyske forbund anslår at der er 25.000 klubber og mere end 7.000.000 medlemmer, der spiller det populære spil. Det er i sandhed folkets sport og favorit sport nr. 1 og nr. 2 og sikkert også nr. 3 i Tyskland. Der er en sjælden stolthed ved både at spille og ved byens hold. Bayern München holder til på Allianz Arena. Det der gør det ekstra specielt er at billetpriserne er billige. Det er helt ned til 100 kroner mod det firedobbelte i Spanien og ikke mindst England. Så skal du til Tyskland og opleve deres kultur er en tur på det lokale stadion absolut et must.